Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Vremenska nepogoda

Raste broj mrtvih u klizištima na jugu Kalifornije narastao

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 11. siječanj 2018. u 10:13 2018-01-11T10:13:05+01:00

Većina žrtava vremenske nepogode dogodila se u području Montecito u okrugu Santa Barbara nekih 150 kilometara sjeverozapadno od Los Angeles nakon i to nakon razornih požara koji su harali tim područjem prošli mjesec

Broj mrtvih u razornim odronima tla na jugu Kalifronije narastao je na 17, rekao je šerif okruga Santa Barbare pošto su još dva tijela pronađena, a broj nestalih također je narastao na 17, prenose agencije u četvrtak.

»Koincidencija je da je 17 osoba poginulo kao žrtve odrona, a 17 se osoba smatra nestalima«, rekao je šerif Bill Brown, piše Reuters.

Mnogi od stotina stanovnika koji su ostali zarobljeni u svojim domovima evakuirani su helikopterima, rekao je šerif.

»Potraga i spasilački napori nastavljaju se noću«, rekla je Dianne Black, glasnogovornica okruga Santa Barbara.

Oko 500 spasilaca radi na tome da pomogne stanovništvu zarobljenom blatom u svojim domovima.

Većina žrtava vremenske nepogode dogodila se u području Montecito u okrugu Santa Barbara nekih 150 kilometara sjeverozapadno od Los Angeles nakon i to nakon razornih požara koji su harali tim područjem prošli mjesec.

Jaka kiša koja je, nakon deset sušnih mjeseci, padala u ponedjeljak i u utorak, pretvorila je taj kraj, jedan od najljepših u Kaliforniji, u mjesto užasa, prenosi agencija France Presse.

Zbog oborina koje su isprale zemlju što je u nedavnom požaru ostala bez raslinja, rijeke su naglo nabujale noseći sa sobom blato i kamenje i uništavajući sve pred sobom.

Snimke na Twitteru vatrogasne službe pokazuju dnevni boravak u Montecitu ispunjen slojem blaga od nekoliko centimetara, piše agencija dpa.

»Izgleda kao bojišnica u Prvom svjetskom ratu«, rekao je Brown za Los Angeles Times.

Spasilačke službe nadaju se predahu jer idućih dana prognoze ne najavljuju kišu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.