Vremenska nepogoda

Raste broj mrtvih u klizištima na jugu Kalifornije narastao

Hina

Većina žrtava vremenske nepogode dogodila se u području Montecito u okrugu Santa Barbara nekih 150 kilometara sjeverozapadno od Los Angeles nakon i to nakon razornih požara koji su harali tim područjem prošli mjesec



Broj mrtvih u razornim odronima tla na jugu Kalifronije narastao je na 17, rekao je šerif okruga Santa Barbare pošto su još dva tijela pronađena, a broj nestalih također je narastao na 17, prenose agencije u četvrtak.


»Koincidencija je da je 17 osoba poginulo kao žrtve odrona, a 17 se osoba smatra nestalima«, rekao je šerif Bill Brown, piše Reuters.


Mnogi od stotina stanovnika koji su ostali zarobljeni u svojim domovima evakuirani su helikopterima, rekao je šerif.




»Potraga i spasilački napori nastavljaju se noću«, rekla je Dianne Black, glasnogovornica okruga Santa Barbara.


Oko 500 spasilaca radi na tome da pomogne stanovništvu zarobljenom blatom u svojim domovima.


Većina žrtava vremenske nepogode dogodila se u području Montecito u okrugu Santa Barbara nekih 150 kilometara sjeverozapadno od Los Angeles nakon i to nakon razornih požara koji su harali tim područjem prošli mjesec.


Jaka kiša koja je, nakon deset sušnih mjeseci, padala u ponedjeljak i u utorak, pretvorila je taj kraj, jedan od najljepših u Kaliforniji, u mjesto užasa, prenosi agencija France Presse.


Zbog oborina koje su isprale zemlju što je u nedavnom požaru ostala bez raslinja, rijeke su naglo nabujale noseći sa sobom blato i kamenje i uništavajući sve pred sobom.


Snimke na Twitteru vatrogasne službe pokazuju dnevni boravak u Montecitu ispunjen slojem blaga od nekoliko centimetara, piše agencija dpa.


»Izgleda kao bojišnica u Prvom svjetskom ratu«, rekao je Brown za Los Angeles Times.


Spasilačke službe nadaju se predahu jer idućih dana prognoze ne najavljuju kišu.