Reakcije na rezultate referenduma

Rasmussen: Poštujem volju škotskog naroda

Hina

»U potpunosti poštujem odluku koju je jučer na referendumu donio narod Škotske. Pozdravljam izjavu premijera Davida Camerona da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti kao ujedinjena zemlja«, kaže se u pripćenju glavnog tajnika NATO-a Andersa Fogha Rasmussena



BRUXELLES  Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen objavio je u petak da u potpunosti poštuje odluku škotskog naroda koji se u četvrtak na referendum izjasnio za ostanak u Ujedinjenom Kraljevstvu.


»U potpunosti poštujem odluku koju je jučer na referendumu donio narod Škotske. Pozdravljam izjavu premijera Davida Camerona da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti kao ujedinjena zemlja«, kaže se u pripćenju glavnog tajnika NATO-a Andersa Fogha Rasmussena.


Rasmussen dodaje da je Velika Britanija jedan od utemeljitelja NATO-a te izrazio nadu da će Ujedinjeno Kraljevstvo i dalje imati vodeću ulogu u Savezu.




Nakon prebrojanih rezultata iz 31 od 32 škotska izborna okruga, pristaše zajednice s Ujedinjenim Kraljevstvom osvojili su oko 55 posto glasova na referendumu o neovisnosti.