Nisu prihvatili jednokratnu pomoć

Radnici iz Tuzle ipak nastavili pješačiti prema granici s Hrvatskom

Hina

Sudionici prosvjednog pohoda i dalje nemaju jasnu predodžbu o tome što zapravo očekuju u Hrvatskoj no izrazili su nadu kako će im nakon prelaska granice biti ponuđen smještaj



SARAJEVO – Veća skupina radnika četiri propale tvrtke iz Tuzle u petak poslije podne ipak je odlučila nastaviti pohod ka graničnom prijelazu Orašje prema Hrvatskoj jer im tijekom dana nisu osigurana tražena jamstva o isplati jednokratne novčane pomoći.


Iako su tijekom prijepodnevnih sati iskazali spremnost prihvatiti ponudu vlade Tuzlanske županije da im se isplati protuvrijednost od po 150 eura u gotovu novcu te paket pomoći za obitelj vrijedan 50 eura, dvjestotinjak sudionika sada već trodnevnog prosvjednog pohoda predomislilo se i odlučilo nastaviti pješačiti prema granici s Hrvatskom.


Konfuzna komunikacija predstavnika radnika i županijske vlade u Tuzli samo je potaknula nervozu i nestrpljenje među prosvjednicima a oni su nakon toga odlučili slijedi sedmoricu svojih kolega koji su još u jutarnjim satima krenuli prema Orašju.




»Rekli su nam da do nedjelje nema ništa. Mi smo u nedjelju već u Hrvatskoj«, kazao je predstavnik sindikata tvornice deterdženata »Dita« Dževad Mehmedović.


Sudionici prosvjednog pohoda i dalje nemaju jasnu predodžbu o tome što zapravo očekuju u Hrvatskoj no izrazili su nadu kako će im nakon prelaska granice biti ponuđen smještaj.