Njemačka medijska kuća

RTL na udaru kritika zbog pogrešnih optužbi za pedofiliju: U Bremenu brutalno pretučen nedužni čovjek

Hina

Ilustracija Reuters

Ilustracija Reuters



Njemačka medijska kuća RTL našla se na udaru kritika nakon što je jedan građanin Bremena pretučen zbog toga što su počinitelji smatrali da se radi o pedofilu o kojem je izvještavala ova medijska kuća, priopćilo je u subotu Državno odvjetništvo u Bremenu.


»Protiv RTL-a se provodi istraga koja bi trebala pokazati postoje li osnove za počinjeno kazneno djelo«, rekao je glasnogovornik Državnog odvjetništva u Bremenu Frank Passade.


Istodobno se policiji prijavio jedan građanin Bremena koji je zajedno s grupom drugih muškaraca prije nekoliko dana pretukao i teško ozlijedio jednog 50-godišnjaka, misleći da se radi o osobi za koju se u jednoj emisiji RTL tvrdilo da je pedofil.




U prilogu informativnog programa RTL-a je bilo riječi o pedofilu koji navodno mirno živi u jednoj bremenskoj četvrti, nakon čega je grupa građana napala nedužnog susjeda.


On se, kako tvrdi policija, uopće ne pojavljuje u prilogu, a i muškarac kojeg je RTL zaista i snimio, prema policiji, nema nikakve veze s pedofilskom scenom. On sam je na isti dan kada je prikazan prilog obavijestio policiju i tvrdio da ga je RTL-ova ekipa danima pratila po četvrti.


Glasnogovornik RTL-a Matthias Boellhofer tvrdi da se u prilogu ni u jednom trenutku ne tvrdi da je riječ o pedofilu. RTL je »lovio« pedofila koji se na internetu predstavljao kao djevojčica i pokušao dogovoriti susret s drugom djecom na internetskom forumu.


Žrtva napada se u međuvremenu više ne nalazi u životnoj opasnosti.