Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
8. prosinca 2019.
Rusija

Putin zabrinut zbog Trumpovog povlačenja iz sporazuma s Iranom

Vladimir Putin na obilježavanju Dana pobjede / Reuters
Vladimir Putin na obilježavanju Dana pobjede / Reuters
Autor:
Objavljeno: 9. svibanj 2018. u 15:56 2018-05-09T15:56:43+02:00

»Tema razgovora bila je situacija (...) nakon objave SAD-a da se povlači iz sporazuma o iranskom nuklearnom programu«, rekao je Dmitrij Peskov, prenose ruske agencije, precizirajući da su sudionici sastanka izrazili »duboku zabrinutost« i »ponovno naglasili važnost tog dokumenta«

MOSKVA Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je u srijedu na sastanku s članovima Vijeća za nacionalnu sigurnost »zabrinutost« nakon povlačenja SAD-a iz međunarodnog sporazuma s Iranom o njegovu nuklearnom programu, rekao je glasnogovornik Kremlja.

»Tema razgovora bila je situacija (...) nakon objave SAD-a da se povlači iz sporazuma o iranskom nuklearnom programu«, rekao je Dmitrij Peskov, prenose ruske agencije, precizirajući da su sudionici sastanka izrazili »duboku zabrinutost« i »ponovno naglasili važnost tog dokumenta«.

Na sastanku su sudjelovali ruski premijer Dmitrij Medvedev, ministri obrane i vanjskih poslova Sergej Šojgu i Sergej Lavrov te ravnatelj tajne službe FSB Aleksandar Bortnikov.

Razgovarali su i o izraelskom zračnom napadu na Siriju u utorak navečer. U napadu nedaleko od Damaska poginulo je 15 prorežimskih stranih boraca među kojima osmorica Iranaca, po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.