Otvorio vatru na goste ugostiteljskog objekta

Pucnjava u restoranu na istoku Češke – 9 mrtvih

Hina

Napadač je bio muškarac u dobi od šezdesetak godina podrijetlom iz Uherskog Broda, pretpostavlja se »psihički rastrojen«, rekao je gradonačelnik grada od 18.000 stanovnika Patrik Kuncar



PRAG  Osam je osoba ubijeno u utorak u Češkoj kada je naoružani muškarac, »psihički rastrojen«, otvorio vatru na goste restorana u gradu Uhersky Brod, izjavio je češki ministar unutarnjih poslova Milan Chovanec, a prenosi agencija CTK.


Među smrtno stradalima je i počinitelj napada, rekao je ministar, potvrdivši podatke o ukupno devet mrtvih koje je objavila javna češka televizija CT.


Chovanec nije rekao je li napadač počinio samoubojstvo ili su ga ubili pripadnici policije, no na češkoj internetskoj stranici Lidovky stoji da je napadača ubio pripadnik specijalne policijske postrojbe.




U pucnjavi, koja se dogodila oko 13 sati po mjesnom vremenu ima i ozlijeđenih. Intervencija specijalne policijske postrojbe trajala je oko sat i pol, izvijestio je CT.


Napadač je bio muškarac u dobi od šezdesetak godina podrijetlom iz Uherskog Broda, pretpostavlja se »psihički rastrojen«, rekao je gradonačelnik grada od 18.000 stanovnika Patrik Kuncar.


Naoružani muškarac je na goste restorana u kojemu se u tom trenutku nalazilo oko 20 gostiju, ispalio 25 hitaca.