Pozivao na ubojstvo

Prtljažničar belgijske zračne luke optužen za poticanje na teroristički napad

Hina

Ilustracija / Reuters

Ilustracija / Reuters

Glavni osumnjičeni, djelatnik odjela prtljage u zračnoj luci, osumnjičen je da je na jednoj internet stranici pozivao na ubojstvo policajaca u svibnju ove godine



BRUXELLES Dvojica sindikalnih izaslanika zračne luke Charleroi u Belgiji optuženi su za zločinačko udruživanje, a jedan od njih je osumnjičen i za poticanje na teroristički napad, navelo je u petak državno odvjetništvo Charleroi, potvrdivši informacije tiska.


Glavni osumnjičeni, djelatnik odjela prtljage u zračnoj luci, osumnjičen je da je na jednoj internet stranici pozivao na ubojstvo policajaca u svibnju ove godine.


Otvorena je istraga i preslušavanjem telefonskih razgovora istražitelji su zaključili da je on vršio pritisak na druge članove osoblja zračne luke kako bi zapošljavali nebelgijce, precizirala je agencija Belga.




On je uhićen 17. studenoga nakon što je optužen za »poticanje na teroristički napad, zločinačko udruživanje, uznemiravanje na radnom mjestu i diskriminaciju pri zapošljavanju«, naveo je zamjenik tužitelja Vincent Fiasse.