Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
13. studenoga 2018.
Evakuacija

Prosvjed: Protivnica Trumpove protuimigrantske politike popela se na Kip slobode

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 5. srpanj 2018. u 21:38 2018-07-05T21:38:35+02:00

 Uhićena je žena koja se u srijedu popela na postolje Kipa slobode kako bi prosvjedovala protiv protuimigrantske politike Trumpove administracije. 
Protiv Therese Okoumou, Njujorčanke koja živi na Staten Islandu, blizu kipa, simbola prihvata migranata u Sjedinjene Države, podignute su tri optužnice, uključujući za povredu privatne imovine i ometanje javnog reda, priopćio je savezni tužitelj na Manhattanu.

Svaki od tih prekršaja može se kazniti s po šest mjeseci zatvora.
Okoumou ( 44) u srijedu se popela na postolje kipa i prisilila službenike nacionalnog parka da evakuiraju Liberty Island, otok na kojem se nalazi spomenik koji dnevno posjećuju tisuće ljudi.
Tužitelji kažu da je time prestrašila javnost i izložila opasnosti svoj i život policajaca. »Ako poštujemo pravo na mirni prosvjed, to ne uključuje kršenje zakona i izlaganje opasnosti«, rekao je Geoffrey Berman.

Okoumou je gotovo četiri sati odbijala sići. U majici organizacije koja se protivi Trumpu »Rise and Resist« (»Ustajte i pružite otpor«) policiji je rekla da će sići tek kada roditelji koji su ilegalno prešli meksičko-američku granicu budu sjedinjeni s djecom.
Oko 2300 maloljetnika odvojeno od roditelja u nekoliko posljednjih tjedana otkako je predsjednik Donald Trump uveo nultu toleranciju na ilegalnu imigraciju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka