Nepoznat identitet

Pronađeno tijelo još jednog pomorca s potonulog broda kojim je zapovijedao kapetan iz Hrvatske

P. N.

Jučer je objavljeno kako prvo pronađeno tijelo ne pripada 39-godišnjem pomorcu iz Hrvatske, a potraga je nastavljena. Dosad su spašena trojica mornara - jedan Rus i dvojica Ukrajinaca



Jutros je nađeno i drugo tijelo nestalih pomoraca s potonulog broda Bourbon Rhode, kojim je zapovijedao hrvatski kapetan Dino Miškić. Objavio je to jutros portal Maritime bulletin, navodeći kako je tijelo izvukla posada tankera koji se priključio pozrazi.


Jučer je objavljeno kako prvo pronađeno tijelo ne pripada 39-godišnjem pomorcu iz Hrvatske, a potraga je nastavljena. Dosad su spašena trojica mornara – jedan Rus i dvojica Ukrajinaca.


Miškićeva obitelj, međutim, i dalje ne gubi nadu. Očuh nestalog kapetana Mario Miškić i sam je bio pomorac punih 41 godinu. Kaže kako je preživio i valove od čak 25 metara. 




– Jedne smo godine, ploveći iz Finske prema Washingtonu, na pola puta prema obali Kanade upali u srce ciklona. Poklopio nas je val od 25 metara. U takvom ti trenutku preostaje samo moliti se Bogu da brod ispliva na površinu.  Dino je komad čovika, jak, atletski građen, među svima nama u djetinjstvu uvijek je bio najjači i najizdržljiviji, prvi u svemu. Ako itko može ovo preživjeti, onda može on. I ne samo fizički, nego i psihički, jak je i u glavi, vrhunski je momak. Uostalom, da nije takav, ne bi tako mlad postao zapovjednik, kapetan je na ovakvim brodovima, tegljačima i suplajerima, od svoje tridesete. Dakle, punih desetak godina- rekao je Mario Miškić za Jutarnji list.