Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Španjolske pločice

Pronađen autobus pun boca s plinom: U Nizozemskoj otkazan koncert zbog terorističke prijetnje

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 23. kolovoz 2017. u 23:03 2017-08-23T23:03:53+02:00

Vlasti Rotterdama otkazale su u srijedu navečer koncert kalifornijske rock skupine Allah-Las zbog terorističke prijetnje, objavili su policija i koncertna dvorana, a u blizini dvorane pronađen je autobus sa španjolskim registarskim pločicama u kojem su bile boce s plinom.

Gradonačelnik Rotterdama Ahmed Aboutaleb je rekao na konferenciji za novinare kako nije jasno jesu li prijetnja i autobus povezani. Vozač autobusa je priveden na ispitivanje, rekao je.

U vezi s terorističkom prijetnjom, koncert Allah-Las neće biti večeras održan po nalogu policije, napisala je na društvenoj mreži Twitter koncertna dvorana Maassilo u kojoj je trebao biti održan.

Policija je zatim potvrdila u priopćenju da je do otkazivanja koncerta došlo nakon informacija od španjolske policije o mogućoj terorističkoj prijetnji.
Policijski agenti u pancirnim prslucima su bili oko dvorane koja može primiti oko tisuću posjetitelja, konstatirala je nizozemska radio-televizija NOS. Zgrada je evakuirana. Otvorena je istraga, precizirala je policija Rotterdama koja još nikoga nije uhitila.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.