Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Napisao pismo

Princ Filip ženi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći koju je izazvao: ''Duboko se ispričavam''

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 27. siječanj 2019. u 13:54 2019-01-27T13:54:23+01:00

Princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete II. uputio je »duboku ispriku« ženi ozlijeđenoj u automobilskoj nesreći u kojoj je sudjelovao prije deset dana, prenosi tabloid Sunday Mirror.
Časopis je objavio kopiju pisma koje je Filip uputio Emmi Fairweather, putnici u automobilu na koji je Filip naletio svojim Land Roverom blizu dvorca Sandrinhgam.
»Duboko se ispričavam zbog svoje uloge u automobilskoj nesreći na križanju Babingley. U uobičajenim okolnostima vidim vozila koja mi stižu ususret iz smjera Dersinghama, no u ovom slučaju zbog sunca nisam vidio automobil i jako mi je žao zbog posljedica«, piše u Filipovu pismu objavljenom u Sunday Mirroru.
Kraljevsku su obitelj oštro kritizirali jer se vojvoda nije ispričao dvjema ženama ozlijeđenima u sudaru.

Vojvoda od Edinburgha je, među ostalim napisao da je i sam bio »vrlo potresen nakon nesreće» te da mu je »laknulo kad je saznao da nema teško ozlijeđenih«.
Pojasnio je kako mu je policajac savjetovao da se odmah vrati u Sandringham te da je o slomljenom zglobu Emme Fairweather doznao tek kasnije.
»Želim vam što brži oporavak od ovoga nesretnog iskustva, iskreno Vaš Filip«, napisao je na kraju.
Nastavnica Ellie Townsend (28) i njezina devetomjesečna beba su u sudaru što ga je prouzročio 97-godišnji princu u mirovini prošle s lakšim ozljedama, a suvozačica Emma Fairweather završila je u bolnici sa slomljenim ručnim zglobom.
Nesreća se dogodila 17. siječnja, a pismo objavljeno u Sunday Mirroru ima nadnevak 21. siječnja.
Fairweather je za časopis kazala da vojvodino pismo predstavlja »vrlo lijepu gestu« te kako je svjesna toga »koliko ga je bilo teško napisati i pronaći prave riječi«, a da je one još više ne uznemire.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.