Prosvjedna šetnja

”Pravda za Davida”: Tisuće građana marširalo Banjom Lukom unatoč zabranama i specijalcima

Hina

Foto: M.D./Klix.ba

Foto: M.D./Klix.ba

Davor Dragičević zahvalio se u ime svoga sina i pozvao građane da se mirno raziđu do novog okupljanja sutra u 18 sati



19.00 Davor Dragičević zahvalio se u ime svoga sina i pozvao građane da se mirno raziđu do novog okupljanja sutra u 18 sati. Na ulicama u središtu Banje Luke još uvijek je velik broj građana.


NOVO 18.30 Policija je počela praviti kordon i upitno je hoće li dozvoliti vraćanje aktivista grupe  na Trg Krajine. Pripadnici specijalne jedinice  pokušali su zaustaviti aktiviste, ali su oni odlučili da idu drugim putem, navodi Klix.ba


Pripadnici skupine »Pravda za Davida« ponovo su u srijedu navečer stigli na Trg Krajine u Banjoj Luci kako bi tražili otkrivanje istine o smrti mladića Davida Dragičevića, no tamo su ih dočekali deseci pripadnika temeljne i interventne policije i zabranili im zadržavanje. Prosvjednike koji su uzvikivali »Pravda za Davida« je predvodio Davor Dragičević, otac pokojnog mladića a on je okupljene pozvao da se ne sukobljavaju s policijom te ih je potom poveo u prosvjednu šetnju banjolučkim ulicama kroz središte grada te prema rječici Crkvena gdje je u ožujku pronađeno Davidovo tijelo.»Večeras hodamo Davidovim stazama«, poručio je Davor Dragičević dodajući kako ga nikakve prijetnje niti represija neće zaustaviti u nastojanjima da otkrije istinu o odgovornima za smrt njegova sina.

Shrvani otac u jednom je trenutku legao na tlo pored natpisa ”Davidovo srce”, na mjestu gdje je nađeno mrtvo tijelo njegova sina.


Kazao je kako nitko iz skupine »Pravda za Davida« ne želi izgrede niti sukobe te je pozvao policiju da bez oklijevanja privede svakoga tko bi posegnuo za nasiljem.Dragičević je prije podne pušten iz pritvora u kojemu je zadržan 24 sata nakon što je uhićen u utorak. Saslušan je u okružnom tužiteljstvu koje protiv nega vodi istragu pod sumnjom da je počinio kazneno djelo ugrožavanja sigurnosi ministra policije RS Dragana Lukača.Među okupljenima u srijedu ponovo su bili i čelnici oporbe Branislav Borenović iz Partije demokratskog progresa (PDP) i Vukota Govedarica iz Srpske demokratske stranke (SDS) ali su obojica istaknuli kako tamo nisu došli kao političari nego kao roditelji koji daju potporu nastojanima da se pronađu i kazne ubojice Davida Dragičevića.Davor Dragičević je najavio i kako će u Banjoj Luci uskoro biti održano novo veliko okupljanje članova skupine.