Zahtjev na razmatranju

Potraga za zrakoplovom: Indonezija zatražila pomoć SAD-a

Hina

U Airbusu A320-200 koji je u nedjelju iz Surabayje, na istoku indonezijskog otoka Jave, letio u Singapur, nije bilo američkih državljana.



WASHINGTON – Indonezija je službeno zatražila pomoć Sjedinjenih Država radi lociranja Airbusa AirAsije koji je u nedjelju nestao između Jave i Singapura, priopćio je State Department i dodao da Washington još nije odgovorio na taj zahtjev.


“Danas smo primili zahtjev za pomoć u pronalaženju zrakoplova i proučavamo ga kako bismo na njega mogli odgovoriti na najbolji mogući način”, rekao je glasnogovornik američke diplomacije Jeffrey Rathke.


Taj čelnik nije iznosio pojedinosti o vrsti pomoći – je li vojna ili neka druga – ni kada će SAD odgovoriti Indoneziji.




Rathke je usto potvrdio da u Airbusu A320-200 koji je u nedjelju iz Surabayje, na istoku indonezijskog otoka Jave, letio u Singapur, nije bilo američkih državljana.


Indonezijske vlasti su u ponedjeljak priznale da je letjelica nestala u Indoneziji najvjerojatnije “na dnu mora” dok desetci brodova i zrakoplova nastavljaju potragu i dok raste zabrinutost među obiteljima 162 putnika i člana posade nestalog zrakoplova. Australija, Singapur i Malezija su poslali zrakoplove i brodove radi sudjelovanja u potrazi.