Susret Rame i Vučića ipak nije otkazan

Posjet albanskog premijera Beogradu odgođen za 10. studenog

Bojana Oprijan Ilić

"I dalje postoje jasna neslaganja oko toga kako je do incidenta došlo, ali ne smijemo i nećemo propustiti mogućnost da se sastanemo i da radimo na održavanju regionalne stabilnosti", naglasili su premijeri



Posjet premijera Albanije Edi Rame Beogradu, zakazan za 22. listopada odgođen je za 10. studenog,  priopćeno je iz Vlade Srbije. 


Premijer Srbije Aleksandar Vučić i njegov albanski kolega složili su se u telefonskom razgovoru da su incidenti na stadionu u Beogradu, tijekom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije,  “po svojoj suštini bili veoma nesretni”.


“I dalje postoje jasna neslaganja oko toga kako je do incidenta došlo, ali ne smijemo i nećemo propustiti mogućnost da se sastanemo i da radimo na održavanju regionalne stabilnosti”, naglasili su premijeri .  Vrijeme je da okrenemo novu stranicu u političkim i ekonomskim odnosima između Srbije i Albanije”, zaključili su sugovornici.




Vučić i Rama istaknuli su neophodnost nastavka dijaloga i procesa započetog u Berlinu 28 .kolovoza , tijekom konferencije o Zapadnom Balkanu, jer će on omogućiti poboljšanje odnosa dvije zemlje, regije ali i cijele Europe.


Nakon toga službeni susret zakazan je za 10. studenog u Beogradu.