Tisuću poziva građana

Policija zna tko je oteo djevojčicu Madeleine McCann?

Šarlota Brnčić

Nekoliko osoba policiji je dalo ime muškarca za kojeg se osnovano sumnja da bi mogao biti otmičar djevojčice



LONDON Istražitelji koji vode slučaj nestanka Madeleine McCann iz portugalskog ljetovališta 2007. godine primili su gotovo tisuću poziva i elektronskih poruka nakon novog apela upućenog u emisiji Crimewatch, no što je još važnije nekoliko osoba policiji je dalo ime muškarca za kojeg se osnovano sumnja da bi mogao biti otmičar.


U pitanju je muškarac koji odgovara opisu neznanca koji je viđen kako nosi plavokosu djevojčicu iz ljetovališta u smjeru plaže, a u vrijeme za koje istražitelji sada smatraju da je krucijalno u noći nestanka djevojčice. 


Tim istražitelja koji radi na slučaju mišljenja je da je muškarac, koji je u istrazi portugalske policije prije šest godina bio prvoosumnjičeni, nedužni britanski turist koji je nosio vlastito dijete u svoj apartman.




Izjave svjedoka o tom muškarcu dovele su prethodnu istragu na krivi trag, posebice što se tiče vremena otmice, no sada su uklonjene sumnje u njegovu upletenost. Ništa nije prepušteno slučaju pa se traga i za grupicom lažnih sakupljača dobrotvornih priloga, s obzirom na saznanja da su u inkriminirano vrijeme »operirali« na tom području.


Traga se za dvojicom Portugalaca, jednim u dobi od 40-45 godina koji se na vratima apartmana McCannovih pojavio 25. ili 26. travnja u poslijepodnevnim satima predstavljajući se kao sakupljač dobrotvornih priloga te za muškarcem od 25-30 godina koji se vrzmao tim područjem 3. svibnja. Ponuđena je i nagrada od 20.000 funti za informacije koje će dovesti do uhićenja otmičara.