Pojačane sigurnosne mjere

Policija uhitila naoružanog muškarca koji se autom zaletio u pješačku zonu u Antwerpenu

P. N.

Policija pored automobila kojim je mušakarac ušao u pješačku zonu / Reuters

Policija pored automobila kojim je mušakarac ušao u pješačku zonu / Reuters

Iz državnog tužiteljstva doznaje se da je bila riječ o 39-godišnjem muškarcu francuske nacionalnosti afričkog porijekla, koji živi u Francuskoj, te da je u njegovom automobilu pronađeno nekoliko noževa i drugog oružja, prenosi Reuters



BRUSSELS Policija je u sjvernom belgijskom gradu Antwerpenudanas uhitila muškarca koji se automobilom pokušao velikom brzinom zaletjeli u pješačku trgovačku zonu, te su sigurnosne mjere u tom gradu pojačane.


»Oko 11 sati muškarac je automobilom velikom brzinom ušao u pješačku zonu  odnosno ulicu De Meir zbog čega su pješaci bili prisiljeni sklanjati se«, rekao je policijski dužnosnik na tiskovnoj konferenciji.


On je nadodao da je vozač kasnije uhićen te da je dodatni broj policajaca i vojnika razmješten u centru Antwerpena.  




“Muškarac je vozio velikom brzinom pješačkom zonom ulicom De Meir. Pripadnici vojske su ga uočili i pokušali zaustaviti”, rekao je šef lokalne policije Serge Muyters.


“Vozač se međutim nije dao zaustaviti te je nastavio voziti kroz crveno svjetlo prema luci”, nadodao je šef policije.


“Odmah je obaviještena policija te je na mjesto događaja poslala svoj tim, koji je brzo pronašao vozača te ga uhitio”, potvrdio je šef policije.


On je nadodao da je osumnjičenik  afričkog porijekla.


Kasnije se iz državnog tužiteljstva doznaje da je bila riječ o 39-godišnjem Mohamedu R., francuskom državljaninu, koji ima boravište u Francuskoj, te da je u njegovom automobilu pronađeno nekoliko noževa, puška i drugo oružje, prenosi Reuters.


Francuski predsjednik Francois Hollande kazao je da se čini kako je riječ o francuskom državljaninu »koji je želio ubiti ljude ili bar izvesti vrlo dramatičan incident«.


Pokušaj napada uslijedio je dan nakon sličnog napada u Londonu u kojemu su ubijene tri osobe i napadač, a više desetaka ih je ozlijeđeno.