Suzavac i topovski udari

Policija ugušila prosvjed u Podgorici: Više ozlijeđenih, priveden oporbeni zastupnik

Hina

Reuters

Reuters

U Podgorici je u subotu navečer održan prosvjed oporbenog Demokratskog fronta, s kojeg su organizatori zatražili od predsjednika vlade i Skupštine, Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića, da ispune njihov zahtjev da podnesu ostavke

PODGORICA  Na ulicama glavnog grada Crne Gore Podgorice u subotu kasno navečer je mirno, pošto je policija ugušila nasilni prosvjed oporbenog Demokratskog fronta (DF) na kojemu je sudjelovalo nekoliko tisuća građana. Ispred Skupštine i vlade Crne Gore nešto poslije 22 sata došlo je do nereda kad su prosvjednici pokušali nasilno ući u zgraduSkupštine što im policija nije dopustila. Demonstranti su policiju gađali bocama i kamenjem, a bacane su i baklje i suzavci. Policija je odgovorila topovskim udarima i suzavcem. U sukobima je s obje strane ozlijeđeno više osoba.Predstavnici oporbenog Demokratskog fronta (DF) tražili su od predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da u Skupštinu uđu na glavni ulaz, što je on iz sigurnosnih razloga odbio i uputio ih na sporedni. Frontovci nisu pristali na to i počeli su napad na policiju, na šta su sigurnosne snage žestoko odgovorile.

U Podgorici je u subotu navečer održan prosvjed oporbenog Demokratskog fronta, s kojeg su organizatori zatražili od predsjednika vlade i Skupštine, Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića, da ispune njihov zahtjev da podnesu ostavke i da se formira prijelazna vlada.


Crnogorska policija je objavila da je priveden i zastupnik DF-a Andrija Mandić, jedan od glavnih organizatora prosvjeda.