Ekploziv u vozilu?

Policija pucala na automobil i pozvala pirotehničare u briselsku četvrt Molenbeek

Hina

Reuters

Reuters

Osumnjičeni, koji još nije identificiran, prije toga je jurio automobilom i prošao kroz crveno svjetlo automobilom registriranim u Njemačkoj natjeravši policiju u potjeru, rekao je glasnogovornik lokalne policije. On je uhićen nakon što je policija pucala u kotače automobila kako bi ga usporila, kazao je on



BRUXELLES Belgijska policija pucala je u utorak na vozilo u briselskoj četvrti Molenbeeku i pozvala je pirotehničare nakon što je vozač rekao da u automobilu ima eksploziv, priopćila je policija.


Osumnjičeni, koji još nije identificiran, prije toga je jurio automobilom i prošao kroz crveno svjetlo automobilom registriranim u Njemačkoj natjeravši policiju u potjeru, rekao je glasnogovornik lokalne policije.


On je uhićen nakon što je policija pucala u kotače automobila kako bi ga usporila, kazao je on.




Policija je blokirala to područje iz sigurnosnih razloga i pozvala građane da ne izlaze na ulicu dok pirotehničari ne utvrde radi li se stvarno o eksplozivu.


Reutersovi očevici čuli su dvije kontrolirane eksplozije.


Molenbeek, siromašna četvrt u kojoj živi veliki broj stanovnika porijeklom iz Maroka, postao je ozloglašen nakon što je ćelija Islamske države sa sjedištem u tom dijelu Bruxellesa organizirala samoubilačke napade u Parizu u studenome 2015. godine u kojima je ubijeno 130 ljudi.