Reis Kavazović o krvoproliću u Francuskoj

Poglavar Islamske zajednice u BiH: Teroristi ne mogu uništiti vrijednosti slobode i vjere

Hina

"Izražavam obiteljima žrtava, francuskom narodu, vodstvu države Francuske i vama osobno najdublje izraze sućuti i suosjećanja u boli i tuzi usljed brutalnog terorističkog napad na redakciju časopisa Charlie Hebdo u Parizu i ubojstva deset novinara i dvojice policajaca te ranjavanja više drugih osoba", stoji u Kavazovićevu brzojavu francuskoj veleposlanici



SARAJEVO – Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović u četvrtak se pridružio osudama napada na redakciju francuskog časopisa Charlie Hebdo, nazvavši to brutalnim terorističkim činom.


Reis Kavazović tim je povodom uputio brzojav sućuti francuskoj veleposlanici u BiH Claire Bodonyi.


“Izražavam obiteljima žrtava, francuskom narodu, vodstvu države Francuske i vama osobno najdublje izraze sućuti i suosjećanja u boli i tuzi usljed brutalnog terorističkog napad na redakciju časopisa Charlie Hebdo u Parizu i ubojstva deset novinara i dvojice policajaca te ranjavanja više drugih osoba”, stoji u Kavazovićevu brzojavu francuskoj veleposlanici.




Njegov ured u priopćenju ističe kako je reis Kavazović najoštrije osudio one koji planiraju i provode teror i siju strah.


“Sloboda mišljenja i medija te poštivanje ljudskog dostojanstva su neporecive vrijednosti i nužni uvjeti napretka čovječanstva, koje treba uvijek i na svakom mjestu štititi i unaprjeđivati. Sloboda je prirodna težnja svakog čovjeka i zato je jača od straha i zato je neuništiva. Iako postoje pojedinci koji zloupotrebljavaju slobodu za nametanje neslobode i vjeru za opravdanje svojih čina nevjere, ti sebični manipulatori ne mogu uništiti vrijednost slobode i plemenitost iskrene vjere”, stoji u Kavazovićevoj poruci.