Sumnjivi paketi

Po Londonu netko ostavlja bombe u poštanskim paketima: “Pozivamo građane na oprez”

Portal Novilist.hr

Foto Reuters

Foto Reuters

Sumnjivi paketi su pronađeni na londonskim aerodromima Heathrow, City Airport i željezničkoj postaji Waterloo. 



Antiteroristička policijska jedinica istražuje tri uređaja koja su povezana s današnjim evakuacijama. Kad je policijski službenik aerodroma Heathrow otvorio jedan od paketa, uređaj je eksplodirao, prenosi Independent. 


Scotland Yard nije otpisao mogućnost postojanja drugih bombi. Izdao je upozorenje transportnim čvorištima diljem Londona da “budu na konstantnom oprezu i policiji prijave sumnjive pakete”.


Glasnogovornik je izjavio: “Paketi su veličine A4, bijelih poštanskih vrećica koje sadrže žute vrećice. Procijenjeni su od strane specijalnih službenika i utvrđeno je da su u vrećicama maleni improvizirani eksplozivni uređaji.




U ranijoj fazi istrage, čini se da su uređaji samozapaljivi nakon što se otvore. Antiteroristička policijska jedinica incidente karakterizira kao povezane i trenutno je otvorena prema motivima”, prenosi Independent. 



Policajci su prvi put pozvani na teren kad je primjećen sumnjivi paket u zgradi ispod aerodroma Heathrow. Nakon što je zaposlenik otvorio paket, isti je eksplodirao, ali na sreću nitko nije ozlijeđen. Drugi je paket prijavljen oko sat vremena kasnije, na željezničkoj postaji Waterloo.


Nakon sat vremena, prijavljen je i treći paket u zgradi blizu londonskog gradskog aerodroma. Iako paket nije otvoren, osoblje je evakuirano, doznajemo s Independenta. 


“Prijevozne usluge normalno nastavljaju s radom, ali upozoravam sve stanovnike Londona i posjetitelje, da budu na oprezu i prijave bilo kakve sumnjive pakete”, izjavio je glasnogovornik Londona, Sadiq Khan.