Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. veljače 2020.
Ne odustaju

Pentagon prebacio 1,5 milijardi dolara za gradnju zida na meksičkoj granici. Dio novca uzet snagama u Afganistanu

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 11. svibanj 2019. u 7:17 2019-05-11T07:17:53+02:00

Svih deset demokratskih zastupnika koji su članovi različitih pododbora zaduženih za obranu usprotivili su se Shanahanovoj odluci. »Ožalošćeni smo što je Odjel odlučio dati prioritet ispunjavanju obećanja iz predizborne kampanje ispred ispunjavanja potreba naših vojnika«

Američki ministar obrane Patrick Shanahan je odobrio prebacivanje 1,5 milijardu dolara za izgradnju više od 130 km zida na granici s Meksikom, a u tom je iznosu i oko 600 milijuna dolara koji su uzeti s računa namijenjenog za snage u Afganistanu.

Ovom potezu su se u Kongresu usprotivili demokrati koji su u ožujku kritizirali i prebacivanje milijarde dolara za financiranje zida.

»Sredstva su prikupljena iz različitih izvora, uključujući uštede troškova, programske promjene i revidirane zahtjeve te će stoga imati minimalan utjecaj na spremnost sile«, navodi Shanahan u priopćenju.

Američke snage imaju više od 4.000 vojnika na granici uz 19 zrakoplova.

Svih deset demokratskih zastupnika koji su članovi različitih pododbora zaduženih za obranu usprotivili su se Shanahanovoj odluci. »Ožalošćeni smo što je Odjel odlučio dati prioritet ispunjavanju obećanja iz predizborne kampanje ispred ispunjavanja potreba naših vojnika«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma