Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 3
Sutra: 13° 13° 3
22. travnja 2019.
Novi iskaz skromnosti

Papa Franjo odbio veliki papinski apartman: Ostaje živjeti u Domu Sv. Marte

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 26. ožujak 2013. u 19:56 2013-03-26T19:56:22+01:00

Osim odabirom imena sveca koji se odrekao bogatstva i odabrao siromaštvo, argentinski papa nastavlja iznenađivati jednostavnošću budeći simpatije u vjernika, ali i svojevrsno nerazumijevanje među prelatima

RIM – Papa Franjo ostat će u Domu sv. Marte u Vatikanu gdje je s drugim kardinalima bio smješten u doba konklava jer više voli biti u društvu kolega nego se preseliti u veliki papinski apartman, rekao je u utorak glasnogovornik Svete Stolice otac Federico Lombardi.

Papinski apartman spreman je za novog papu nakon manjih preinaka poslije odlaska Benedikta XVI., no papa Franjo ostat će u Domu sv. Marte do novog naputka, rekao je Lombardi novinarima. Dom sv. Marte s oko 120 soba predviđen je za smještaj kardinala u konklavama.

Papa Franjo preselio je jedino iz manje sobe u kojoj je spavao na početku konklava u trosobni apartman koji su mu odabrali pošto je bio izabran za papu. U tim prostorijama može primati posjete predviđene u sklopu službe, objasnio je Lombardi.

Osim odabirom imena sveca koji se odrekao bogatstva i odabrao siromaštvo, argentinski papa nastavlja iznenađivati jednostavnošću budeći simpatije u vjernika, ali i svojevrsno nerazumijevanje među prelatima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš