Stanovnici evakuirani

PUKNUO PLINOVOD? Naselja oko Bostona potresla serija eksplozija. Ima poginulih i ranjenih

Hina

Reuters

Reuters

Policija je na Twitteru ustvrdila da je prerano za bilo kakve spekulacije oko mogućeg uzroka, no lokalni mediji prenose kako je vjerojatno riječ o puknuću plinovoda uslijed prevelike kompresije



Najmanje jedna osoba je poginula, dvanaest je ozlijeđenih, a stotine su evakuirane nakon što su deseci eksplozija, najvjerojatnije izazvanih puknućem plinskih instalacija, potresli nekoliko američkih gradića sjeverno od Bostona, objavili su lokalni dužnosnici.


Eksplozije su oštetile desetke privatnih kuća i drugih građevina, te izazvale brojne požare. Vatrogasci su se satima borili s vatrom, dok su pripadnici komunalnih službi zatvarali plinske instalacije i isključivali struju kako bi se spriječili daljnji incidenti.


Policija savezne američke države Massachusetts patrolirala je ulicama i pozivala ljude da se hitno evakuiraju iz pogođenog područja.




Policija je na Twitteru ustvrdila da je prerano za bilo kakve spekulacije oko mogućeg uzroka, no lokalni mediji prenose kako je vjerojatno riječ o puknuću plinovoda uslijed prevelikog pritiska. Do eksplozija i požara došlo je u gradićima Lawrenceu, Andoveru, North Andoveru i Methuenu sjeverno od Bostona.


»Molimo sve koji imaju plin u kući da do daljnjega napuste svoje domove«, izjavio je načelnik North Andovera Andrew Maylor za lokalnu televizijsku postaju.


Glasnogovornik tvrtke Columbia Gas of Massachusetts, koja upravlja plinskim instalacijama, rekao je da se još uvijek pokušava utvrditi što se točno dogodilo.


Policija je objavila da je prijavljeno ukupno 70 slučajeva eksplozija ili požara. U gašenju požara sudjelovalo je pedesetak vatrogasnih postaja iz bliže i dalje okolice.


Istragu je pokrenuo i FBI, koji je priopćio da u koordinaciji s policijom provodi procjenu situacije.