Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
5. prosinca 2019.
Primanje u Vatikanu

POMOZI BOŽE Papa Franjo primio članove Predsjedništva BiH i razgovarao s njima o izbornom zakonu

foto: Reuters
foto: Reuters
Autor:
Objavljeno: 24. veljača 2018. u 16:27 2018-02-24T16:27:00+01:00

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su se papi Franji i Svetoj Stolici na potpori koju su do sada pružali BiH uz nadu da će ta potpora biti nastavljena i ubuduće.

SARAJEVO - Papa Franjo primio je u subotu u Vatikanu trojicu članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine i s njima razgovarao o stanju u toj zemlji, priopćeno je tijekom dana iz sjedišta Predsjednoštva BiH u Sarajevu.

U priopćenju je navedeno kako su članovi bosanskohercegovačkog državnog vrha Svetog oca izvijestili o političkim odnosima u BiH i reformama čiji je cilj približavanje članstvu u Europskoj uniji u svjetlu nedavno objavljene strategije o proširenju na Zapadni Balkan.

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su se papi Franji i Svetoj Stolici na potpori koju su do sada pružali BiH uz nadu da će ta potpora biti nastavljena i ubuduće.

U posebnoj izjavi član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je da je papa posebice inzistirao na tome da se više uradi za ostanak mladih ljudi u BiH i za očuvanje njihova identiteta.

Pojasnio je kako su se on te Dragan Čović i Mladen Ivanić odvojeno sastali s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom s kojim su o stanju u BiH detaljno razgovarali duže od sat vremena.

Glavna tema bile su aktivnosti na promjeni izbornog zakona i odnosi među narodima u BiH odnosno, kako je kazao Izetbegović "problem dominacije brojnijih na različitim dijelovima BiH".

"Kompleksan je ustroj BiH a mislim da smo nas trojica ispričali jednu sinkroniziranu priču koja je pomogla da se stvori prava slika i da u Vatikanu imaju jasnu predstavu o stanju", kazao je Izetbegović zaključivši kako su razgovori u Vatikanu bili uspješni te kako daju razloga za optimizam.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.