Dan za pamćenje

Ovi se ne mogu žaliti na fotke s vjenčanja: Rekli “da” dok je vulkan kretao s erupcijom

Hina

REUTERS

REUTERS

Gosti su odlučili podijeliti fotografije s vjenčanja s jedinstvenom pozadinom. Na nekima se vidi munja koja se izdigla na nebu i nestala u oblaku dima.



Jedan filipinski par u nedjelju nije dopustio da mu odavno planirano vjenčanje pokvari erupcija vulkana Taal koji je dim i pepeo počeo izbacivati dva sata prije početka ceremonije u pokrajini Cavite.


Unatoč opasnostima koje su vrebale podno jednog od najaktivnijih vulkana na Filipinima, Chino Vaflor i Kat Bautista Polomar odlučili su održati planiranu svečanost.


Službeni fotograf vjenčanja, Randolf Evan, kazao je da nije bilo nikakvih naznaka niti prethodne najave o tomu da bi se vulkan mogao aktivirati.




»Tijekom priprema za vjenčanje zamijetili smo bijeli dim, tek onda shvativši da se događa nešto neuobičajeno«, kazao je Evan.


U poslijepodnevnim satima filipinske su vlasti podigle razinu uzbune na drugi najviši stupanj, upozorivši da bi do erupcije moglo doći za samo nekoliko sati.


No unatoč upozorenjima, Chino i Kat odlučili su da im »ništa neće ovi dan pokvarit« te su nastavili s proslavom na imanju Savannah, samo nekoliko kilometara udaljenom od vulkana.


Kazali su da su se i domaćini i uzvanici osjećali sigurno jer je mjesto bilo nešto izdvojenije.


REUTERS


REUTERS



»Zanimljivo je u kolikoj su mjeri svi uzvanici bili mirni i opušteni. Radilo se o intimnom vjenčanju kojemu su prisustvovali roditelji bračnog para i njihovi bliski prijatelji. Svi smo u jednom trenutku zamijetili da nam po odjeći pada pepeo, no nije bilo alarmantno dok nije pala noć i dok zrak nije postao zagađeniji«, ispripovijedao je Evan.


Gosti su odlučili podijeliti fotografije s vjenčanja s jedinstvenom pozadinom. Na nekima se vidi munja koja se izdigla na nebu i nestala u oblaku dima.


Službeni UN-ov Ured za koordinaciju i humanitarne poslove (OCHA) objavio je da unutar opasne zone, oko 14 km od Taala živi više od 450.000 ljudiVulkan na Filipinima lavu je počeo izbacivati u ponedjeljak, zbog čega je evakuirano oko 45.000 stanovnika ugroženih područja.