Prvi slučaj

Otvorena istraga nakon bizarne smrti: Meteorit u Indiji pao na teren zgrade škole i ubio vozača autobusa?

Hina

Reuters

Reuters

 Indijski znanstvenici istražuju smrt čovjeka pri padu meteorita na jugu Indije, prema mjesnim vlastima.  Ukoliko bude potvrđena ta teza, to će biti prvi zabilježeni smrtni slučaj te vrste.

Meteorit je pao na teren zgrade privatne škole i ubio vozača autobusa, koji se ondje šetao, prema priopćenju šefa vlade države Tamil Nadu, Jayalalitjha Jayaram.


Još tri osobe su ranjene u subotu u padu meteorita, koji je izdubio duboki krater u tlu i nakon čijeg pada su popucala stakla na susjednim zgradama.


Mjesni mediji su objavili snimke plavičastog kamena za koji vlasti tvrde da je meteorit, ali znanstvenici su istaknuli i druga objašnjenja. Kamenčić je težak 11 grama, prema stranici lista Times of India. 




Profesor indijskog instituta za astrofiziku u Bengaloreu S. P. Rajaguru je rekao da bi to mogao biti meteorit, što treba biti potvrđeno dodatnim ispitivanjima.


Dodao je da bi se moglo raditi i o krhotini rakete ili svemirskog broda. »Većina meteorita nikada ne stigne do zemlje jer se raspadnu u atmosferi«, objasnio je.