Ranjeno šest osoba

Otkriven identitet ubojice iz Bronxa: Čovjek koji je upao u bolnicu i pucao u ljude bio je liječnik

Hina

foto: screenshot

foto: screenshot

Napadač, koji je bio odjeven u bijelu laboratorijsku kutu, izazvao je paniku u bolničkom centru Bronx-Libanon, u newyorškoj četvrti Bronxu, i pokušao se zapaliti prije nego ga je policija koja je pretraživala zgradu pronašla mrtvog, rekao je policijski povjerenik James O'Neill.



NEW YORK – Liječnik koji je ostao bez posla u newyorškoj gradskoj bolnici pucao je jučer u bolničkoj zgradi te ubio liječnicu i ranio šest osoba, prije nego se ubio, rekli su policajci dodajući da je nasilje očito povezano sa sporom oko radnog mjesta.


Napadač, koji je bio odjeven u bijelu laboratorijsku kutu, izazvao je paniku u bolničkom centru Bronx-Libanon, u newyorškoj četvrti Bronxu, i pokušao se zapaliti prije nego ga je policija koja je pretraživala zgradu pronašla mrtvog, rekao je policijski povjerenik James O’Neill.


Ubio je liječnicu a šest drugih ljudi ranio, pet teško, uključujući i osobu koju je pogodio u nogu, rekao je O’Neill na konferenciji za novinare.




Gradonačelnik Bill de Blasio rekao je da je pucnjava bila »izolirani incident« te da se čini da je povezana s bivšim radnim mjestom napadača.


Ustvrdio je da nije riječ o terorističkom činu.


– Jedna liječnica je mrtva, a par njezinih kolega je ranjeno. Oni se bore za život. Ovo je užasna situacija. Pucanjava se dogodila na mjestu koje ljude asocira na brigu i njegu, rekao je  de Blasio.


Policijski povjerenik O’Neill, pak, infomirao je da je n apadač bio naoružan jurišnom puškom. Ime i prezime napadača nisu otkrili niti gradonačelnik, niti policijski povjerenik.


Otkrio ga je Ruben Diaz, političar iz Bronxa, u razgovoru za WABC Novosti. Napadača je identificirao kao doktora Henry Belloa. Mediji su kasnije otkrili da je riječ o četrdesetpetogodišnjem liječniku, koji je imao ograničenu dozvolu za liječenje.


Porijeklom je Nigerijac, a diplomirao je na Ross University, na Karibima.