Pokret Solidarnost

Oporba: Nemcov je imao dokaze ruske upletnosti u Ukrajini

Hina

Marš u sjećanje na Borisa Nemcova u središtu Moskve / Reuters

Marš u sjećanje na Borisa Nemcova u središtu Moskve / Reuters

Ruski oporbeni političar Boris Nemcov, ubijen u petak u Moskvi, skupio je dokaze o nazočnosti ruskih vojnika u Ukrajini koje se spremao objaviti, rekao je u ponedjeljak njegov prijatelj Ilja Jašin



MOSKVA  Ruski oporbeni političar Boris Nemcov, ubijen u petak u Moskvi, skupio je dokaze o nazočnosti ruskih vojnika u Ukrajini koje se spremao objaviti, rekao je u ponedjeljak njegov prijatelj Ilja Jašin.


»Imao je dokaze. Govorio je da je u kontaktu s obiteljima ruskih vojnika ubijenih u Ukrajini«, rekao je Jašin koji vodi oporbeni pokret Solidarnost i bio je jedan od njegovih bliskih prijatelja. Jašin je rekao da se sada boji da ti dokazi neće nikada biti objavljeni.


»Ne znam kako je dobio te informacije. Istražitelji su došli k njemu dva sata nakon ubojstva i u njegov ured dan kasnije. Odnijeli su dokumente i uredi su sada blokirani«, rekao je.




Te informacije su trebale biti skupljene u izvješću »Putin i rat« koje se spremao objaviti, povjerio je Nemcov dva dana prije ubojstva, rekao je Jašin.


»Mislim da bi da je uspio završiti to izvješće, ono izazvalo senzaciju«, rekao je Jašin za oporbeni tv-kanal Dožd. Nemcov je objavio nekoliko izvješća, od kojih jedno o korupciji u pripremi Zimskih olimpijskih igara 2014. u Sočiju.