Zakon je zakon

Odlične vijesti za Ryanair, loše za putnike: Sud odlučio da avioprijevoznik ne treba platiti za otkazivanje ili odgađanje letova zbog štrajka

P. N.

Reuters

Reuters



Ryanair, europski avioprijevoznik broj 1, danas (27.veljače), pozdravio je odluku Okružnog suda u Swordsu (Dublin), kojom se potvrđuje da do kompenzacije potrošačima čiji su letovi odgođeni/otkazani zbog internog štrajka u Ryanair-u prošle godine, kada su isti izvan kontrole zrakoplovne tvrtke – neće biti.


Ryanair u potpunosti poštuje zakonodavstvo EU261 te se pobrinuo za sve klijente pogođene malim brojem kašnjenja/otkazivanja letova, te je pružio punu pomoć gdje je to bilo potrebno, uključujući smještaj, hranu I nalaženje drugog leta.


Međutim, budući su takva otkazivanja izvan kontrole Ryanair-a, ne isplaćuje se nikakva naknada po EU261, što je potvrđeno ovom odlukom Okružnog suda Swords.




 


Ryanair-ov Kenny Jacobs kaže:


“Pozdravljamo ovu odluku Okružnog Suda Swords kojom se potvrđuje da kupcima ne treba isplatiti nikakvu naknadu kada štrajk/otkazivanje nije pod kontrolom zrakoplovne tvrtke. Štrajkova I otkazivanja ne bi bilo da je isto bilo u nadležnosti Ryanair-a.


Ova odluka slijedi slične sudske odluke u Barceloni, Badajozu, Orenseu ili Pontevedri u Španjolskoj. Ryanair u potpunosti poštuje zakonodavstvo EU261 i obrađuje sve važeće zajtjeve unutar 10 dana”.