Sudar s riječnim kruzerom

Objavljene prve sonarne fotografije potonulog turističkog broda na dnu Dunava

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot ATV Magyarország

Foto Screenshot ATV Magyarország



BUDIMPEŠTA Mađarski mediji objavili su danas prve sonarne fotografije turističkog broda koji je u srijedu navečer potonuo u samom centru Budimpešte, javlja Index.


Nakon sudara s riječnim kruzerom turistički brod je potonuo u svega desetak sekundi, a na brodu se tada nalazilo 35 ljudi. Sedmero ih je poginulo, sedmero spašeno, dok se za 21 osobom još uvijek traga.


Fotografije koje su snimljene na dnu Dunava prikazuju kako je brod polegnut na stranu. Nalazi se na dubini od 7.5 metara, javljaju mađarski mediji.




Policija je jučer priopćila da je uhitila kapetana riječnog kruzera koji je dan ranije sudjelovao u sudaru s manjim turističkim brodom na Dunavu.


– Kapetan kruzera, ukrajinski državljanin, ispitan je u svojstvu osumnjičenika. Nakon saslušanja Jurij C. (64) je smješten u pritvor, naveli su.


Mađarska spasilačka služba je jučer navečer priopćila da su mali izgledi za pronalazak preživjelih.


Vlasnici potonule Sirene, 27 metara dugog dvopalubnog riječnog broda, tvrtka Panorama Deck, kažu da je bio redovito održavan.


U trenutku nesreće bio je na uobičajenom večernjem turističkom krstarenju Dunavom.


Havarija se dogodila na popularnom dijelu Dunava s kojeg turisti na brodovima mogu vidjeti osvijetljen grad i zgradu parlamenta.


Fotografiju broda moguće je vidjeti na snimci od 2:42 minute.