Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
U gluho doba noći

O.J. Simpson nakon devet godina uvjetno pušten iz zatvora

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 1. listopad 2017. u 17:56 2017-10-01T17:56:49+02:00

 O.J. Simpson, čije je suđenje bilo proglašeno suđenjem stoljeća, pušten je u nedjelju uvjetno iz zatvora u Nevadi gdje je služio kaznu od 2008. zbog neuspjelog pokušaja oružane pljačke casina u hotelu u Los Angelesu, kazali su zatvorski dužnosnici.
Odjel za zatvore savezne države Nevade objavio je na Facebooku video snimku njegova puštanja iz zatvora nešto poslije ponoći po mjesnom vremenu.

Takav tajming je izabran radi javne sigurnosti i izbjegavanja mogućih incidenata, navodi se u priopćenju.
Simpsonu (70) je odobreno uvjetno puštanje na slobodu u srpnju nakon što je u zatvoru proveo devet godina. Na saslušanju nije bilo uzeto u obzir njegovo suđenje 1990-ih zbog ubojstva njegove bivše supruge Nicole Brown Simpson i njezina prijatelja, Roba Goldmana.
Simpson, bivši profesionalni igrač američkog nogometa i glumac, oslobođen je 1995. optužbi nakon senzacionalnog, 13-mjesečnog suđenja u Los Angelesu, koje je bilo svakodnevno prenošeno na televiziji i pozorno praćeno u cijeloj zemlji.
Porota na građanskom sudu poslije ga je proglasila krivim za ubojstva i naložila mu da plati 33,5 milijuna dolara odštete obiteljima žrtava, što još najvećim dijelom nije učinio.

Nije poznato kamo se nakon izlaska iz zatvora uputio.
Želio je otići na Floridu gdje ima prijatelje i obitelj, no to prvo moraju odobriti tamošnje pravosudne vlasti. Dužnosnici na Floridi kazali su da još nisu dobili njegov zahtjev za preseljenjem.
Simpson je rođen u San Franciscu, a u vrijeme ubojstava živio je u Los Angelesu. Kalifornijski dužnosnici također još nisu dobili njegov zahtjev da živi ondje.

Iz zatvora je uvjetno pušten zahvaljujući dobrom ponašanju, tome što nije bio prethodno osuđivan i što je procijenjeno da nije opasan za javnost, kazali su dužnosnici.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.