Slovenija u šoku

Nožem zaklao bivšu partnericu na autobusnom stajalištu u Celju

Hina

Foto Špela Kuralt / Delo

Foto Špela Kuralt / Delo

Prema prvim izjavama očevidaca i šturim informacijama policije koja će svoje konstatacije iznijeti u ponedjeljak, muškarac je nožem ženu koja je bila u društvu s prijateljicom ranio po vratu, od čega je unatoč pruženoj liječničkoj pomoći uskoro umrla. Ubojica je pobjegao, ali se nešto poslije predao policiji u mjestu Slovenska Bistrica



LJUBLJANA Građane Celja šokirao je u petak zločin koji se dogodio na autobusnom stajalištu ispred lokalnog trgovačkog centra, kad je muškarac nožem ubio ženu, navodno bivšu partnericu te zatim pobjegao s mjesta zločina.


Prema prvim izjavama očevidaca i šturim informacijama policije koja će svoje konstatacije iznijeti u ponedjeljak, muškarac je nožem ženu koja je bila u društvu s prijateljicom ranio po vratu, od čega je unatoč pruženoj liječničkoj pomoći uskoro umrla.


Ubojica je pobjegao, ali se nešto poslije predao policiji u mjestu Slovenska Bistrica.




Riječ je o 39-godišnjem slovenskom državljaninu, a 33-godišnja žrtva je navodno strankinja iz Dominikanske Republike s kojom ima trogodišnje dijete.


Policija je obavila očevid, a muškarac je zadržan u pritvoru.


Prema jednom znanstvenom istraživanju, obiteljsko nasilje, a posebno nasilje nad ženama u Sloveniji je zadnjih godina u velikom porastu.


Skoro polovicu žena koje umru nasilnom smrću usmrti njihov nekadašnji ili sadašnji partner, a od 2000. do 2011. godine policija je zabilježila 127 ubojstava i pokušaja ubojstava koji su bili posljedica svađa među partnerima s kobnim ishodom.


Pri tome su u 72 posto slučajeva žrtve bile žene.