Traje istraga

Novi teroristički napad u BiH? Na policijsku stanicu u Zavidovićima bačena bomba

Hina

Ilustracija Reuters

Ilustracija Reuters

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije pod čiju nadležanost spadaju i Zavidovići potvrdili su kako je istragu o cijelom slučaju preuzelo Tužiteljstvo BiH koje ima isključive ovlasti nad kaznenim djelima terorizma



Na policijsku postaju u mjestu Zavidovićima u središnjoj Bosni u noći između ponedjeljka i utorka bačena je ekplozivna naprava a sumnja se kako je u pitanju novi teroristički napad, potvrđeno je u utorak ujutro iz policijskih izvora.


Iz Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije pod čiju nadležanost spadaju i Zavidovići potvrdili su kako je istragu o cijelom slučaju preuzelo Tužiteljstvo BiH koje ima isključive ovlasti nad kaznenim djelima terorizma.


»Postoje indicije da u ovom slučaju ima elemenata kaznenog djela terorizma, te je postupanje u ovom slučaju preuzelo Tužiteljstvo BiH, koje će i voditi daljnju istragu i po čijem nalogu je formiran zajednički tim Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije koji će raditi na prikupljanju operativnih saznanja, te identificiranju i lociranju počinitelja«, stoji u priopćenju županijskog MUP-a.




Prema dostupnim informacimama nešto poslije ponoći zabilježena je eksplozija na krovu pomoćne zgrade smještene uz središnji dio policijske postaje.


U toj je zgradi smještena služba za izdavanje osobnih dokumenata.


Ozlijeđenih u eksploziji nije bilo no pričinjena je materijalna šteta čiji se razmjeri utvrđuju.


Prošlog tjedna teroristički napad počinjen je u Sarajevu gdje je radikalni islamist Enes Omeragić ubio dvojicu pripadnika oružanih snaga BiH.