Selfedin Beganović napadnut nožem

Novi napad na imama u BiH koji se protivi odlasku Bošnjaka u IS

Hina

Foto Pogled.ba

Foto Pogled.ba

Islamski vjerski dužnosnik Selfedin Beganović, koji se otvoreno protivi novačenju bošnjačkih mladića za odlazak u rat na strani Islamske države, ponovno je u utorak napadnut nedaleko Velike Kladuše te je zadobio ubodne rane nožem na više mjesta po tijelu, izvijestio je Dnevni Avaz



MOSTAR  Islamski vjerski dužnosnik Selfedin Beganović, koji se otvoreno protivi novačenju bošnjačkih mladića za odlazak u rat na strani Islamske države, ponovno je u utorak napadnut nedaleko Velike Kladuše te je zadobio ubodne rane nožem na više mjesta po tijelu, izvijestio je Dnevni Avaz.


Beganović je napadnut oko 14,00 sati u džamiji. Po Avazovim navodima, njemu je nepoznati napadač zadao nekoliko ubodnih rana po ruci, vratu i prsima. Beganović je odveden u hitnu pomoć te je napad prijavio policiji gdje je dao izjavu o novom napadu.


Imam Beganović u više je navrata napadnut tijekom prosinca prošle i siječnja ove godine.




On se oštro u svojim istupima protivio vrbovanju bošnjačke mladeži za ratovanje u Siriji na strani Islamske države. Prvi je kritizirao neformalnog vođu vehabija u BiH Bilala Bosnića protiv kojega se pred Sudom BiH vodi postupak s optužbama za terorizam, poticanje na odlazak u rat u Siriji, vrbovanje i financiranje terorističkih aktivnosti.


Pripadnici radikalnog muslimanskog vehabijskog pokreta odgovorni su za niz terorističkih napada i krvoprolića poput napada autobombom u Mostaru 1997., napada na hrvatsku povratničku obitelj Anđelić kada su na Badnjak 2002. kod Konjica ubijena tri njihova člana, napad na policijsku postaju u Bugojnu 2010., američko veleposlanstvo u Sarajevu 2011. te prošlomjesečni napad na policijsku postaju u Zvorniku.


Po podacima sigurnosnih agencija iz BiH na području Iraka i Sirije ratuje oko 200 bosanskohercegovačkih državljana.