Packe za miješanje u unutarnja pitanja

Nove optužbe iz BiH: Karamarko je ekstremni desničar

Hina

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Bosanskohercegovačka stranka Demokratska fronta (DF) u utorak je na račun predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka izrekla novi niz teških optužbi i uvreda optužujući ga da se nastavlja uplitati u unutarnje poslove BiH pošto je on dan ranije iznio svoja stajališta o tome kako bi valjalo urediti BiH



SARAJEVO – Bosanskohercegovačka stranka Demokratska fronta (DF) u utorak je na račun predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka izrekla novi niz teških optužbi i uvreda optužujući ga da se nastavlja uplitati u unutarnje poslove BiH pošto je on dan ranije iznio svoja stajališta o tome kako bi valjalo urediti BiH.


»DF osuđuje nastavak miješanja Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine, a njegove huškačke izjave drži prijetnjom za stabilnost i europsku budućnost regije«, priopćeno je iz središnjice te stranke u Sarajevu.


Karamarka optužuju da je »nakon ekstremističkih izjava kojima otvoreno priziva secesiju i podjelu Bosne i Hercegovine« u utorak otišao i korak dalje i »dao sebi za pravo govoriti o tome što je za njega prihvatljivo u BiH, a što ne«.




»U DF-u držimo da takvo ponašanje Karamarka svrstava HDZ uz bok ektremističkim ultradesničarskim strankama kakve su Jobbik i Nacionalni front. Da u tim navodima imamo pravo govori i činjenica da je potpredsjednik HDZ-a Drago Prgomet dao ostavku zbog Karamarkove ultradesničarske politike«, stoji u priopćenju.


Iz stranke koju predvodi Željko Komšić Karamarku su poručili da neće uspjeti projekt podjele BiH koji je naknadno na sudu okvalificiran kao »zajednički zločinački pothvat«.


Dodali su da su se tvrdnje o pravu na skrb za sunarodnjake izvan granica mogle čuti i ranih 90-ih kada je Srbija pod izgovorom brige za Srbe izvan Srbije izvela agresiju na BiH, odnosno na Hrvatsku.U priopćenju DF-a navedeno je i kako se nadaju da će i građani Hrvatske postati svjesni opasnosti koja se nadvila nad njihovom zemljom te da će »odlučno odbaciti povratak u prošlost koju priziva Karamarko«