Dva brodoloma kod Libije

Nova velika tragedija: U brodolomu migranata na Mediteranu 200 nestalih

Hina

Ilustarcija / Foto Reuters

Ilustarcija / Foto Reuters

 "Devetero ih je živo i zdravo nakon četiri dana na moru. Ostalih 203 utopilo se", objavila je na Twitteru Carlotta Sami, glasnogovornica UNHCR-a u Italiji, govoreći o "velikoj i strašnoj tragediji"



RIM - Više od 200 migranata nestalo je na moru u brodolomu dvaju plovila u vodama Libije, po priči devet preživjelih koje je spasila talijanska obalna straža, izvijestilo je u srijedu više međunarodnih organizacija.


 ”Devetero ih je živo i zdravo nakon četiri dana na moru. Ostalih 203 utopilo se”, objavila je na Twitteru Carlotta Sami, glasnogovornica UNHCR-a u Italiji, govoreći o “velikoj i strašnoj tragediji”.


Devetero preživjelih koji govore francuski i vjerojatno su podrijetlom iz Zapadne Afrike stiglo je u srijedu ujutro na talijanski otok Lampedusu.




Po prvim podacima Međunarodne organizacije za migracije, krenuli su u subotu s libijske plaže na dva gumena čamca sa 100 osoba u svakom koji su potonuli vjerojatno u ponedjeljak.


U istoj zoni obalna straža je u nedjelju u teškim uvjetima spasila drugo plovilo koje je krenulo iz Libije sa stotinjak migranata. Sedam ih je već bilo mrtvo od hladnoće kad su došli spasioci, a 22 ih je preminulo tijekom duga puta do Lampeduse.