Sigurnosni razlozi

Norveška zatvorska uprava blokirala 220 Breivikovih pisama

Hina

Uprava zatvora u Norveškoj u ponedjeljak je izvijestila da je blokirala 220 pisama što ih je napisao Anders Behring Breivik koji je 2011. ubio 77 osoba, kako bi ga se spriječilo da stvori mrežu kontakata izvan zatvora



STOCKHOLM – Uprava zatvora u Norveškoj u ponedjeljak je izvijestila da je blokirala 220 pisama što ih je napisao Anders Behring Breivik koji je 2011. ubio 77 osoba, kako bi ga se spriječilo da stvori mrežu kontakata izvan zatvora.


»Odbili smo poslati Breivikova pisma iz sigurnosnih razloga. Riječ je o oko 220 pisama«, rekao je za AFP glasnogovornik zatvorske uprave Yling Faeste.»Kontroliramo njihovu komunikaciju i nije dopušteno omogućiti mu stvaranje mreže kontakata izvan zatvora koja bi mogla omogućiti da počini još više zločina nego što ih je dosad počinio«, rekao je Faeste, odbivši komentirati sadržaj blokiranih pisama.

Breivik, koji danas ima 35 godina, 22. srpnja 2011. ubio je 77 ljudi u ime borbe protiv multikulturalizma i muslimanske invazije. Odslužuje zatvorsku kaznu u trajanju od 21. godine koja može biti produljena ukoliko se procijeni da je i dalje opasan.