Zloglasni Niels Hoegel

Njemački bolničar iz pakla bit će osuđen za još 97 ubojstava

Hina

Optuženik je pred sudom rekao da je kod 90 pacijenata ubrizgavanjem smrtonosne injekcije namjerno izazivao srčane udare jer je uživao u situaciji u kojoj im je mogao pomoći



BERLIN Njemačko državno odvjetništvo u ponedjeljak je izvijestilo da su protiv njemačkog bolničara Nielsa Hoegela, koji već služi kaznu doživotnog zatvora zbog ubojstva dvoje pacijenata, podignute nove optužnice koje ga terete za ubojstva injekcijom još 97 starijih osoba u bolnicama u Oldenburgu i Delmenhorstu.


U bolnici u Oldenburgu Hoegel je radio od 1999. do 2002., a u Delmenhorstu od 2003. do 2005.


Godine 2015. sud je Hoegela osudio na doživotni zatvor zbog dvostrukog ubojstva i dva pokušaja ubojstva u Delmenhorstu.




Optuženik je pred sudom rekao da je kod 90 pacijenata ubrizgavanjem smrtonosne injekcije namjerno izazivao srčane udare jer je uživao u situaciji u kojoj im je mogao pomoći.


Hoegel je optužen za 62 ubojstva u Delmenhorstu i 35 u Oldenburgu.


Dok je radio u dvjema spomenutim bolnicama Hoegel je teško bolesnim pacijentima ubrizgavao velike količine njima neprimjerenih lijekova, većinom Gilurytmala, čija je aktivna tvar ajmalin izazivala pad tlaka i aritmije srca opasne po život. Koristio je i druge lijekove za srce u velikim količinama, a pacijente je znao trovati i kalijevim kloridom.


Kako se je stanje pacijentima nakon ubrizgavanja sadržaja injekcija pogoršavalo, Hoegel je prvi priskakao u pomoć i reanimirao ih da bi se pred svojim kolegama predstavio kao spasilac i junak. U mnogim slučajevima reanimacija nije uspjela i pacijenti su umrli.