Prijetio trovanjem vode i hrane

Njemačka i BiH istražuju prijetnje napadača na američko veleposlanstvo

Hina

Mevlid Jarašević je u napadu na američko veleposlanstvo 28. listopada 2011. godine ranio jednu osobu na osiguranju, te ispalio više hitaca na zgradu. Svladan je nakon snajperskog pogotka u nogu otkada se nalazi u pritvoru



Njemačke i bosanskohercegovačke službe sigurnosti blisko surađuju oko prijetnji trovanjem hrane i vode u Njemačkoj koje je u video oporuci neposredno prije napada na američko veleposlanstvo u Sarajevu prošle godine uputio radikalni islamski terorist Mevlid Jašarević koju je zaplijenila policija, a koja je u petak objavljena i na internetu.


Njemačko veleposlanstvo u Sarajevu potvrdilo je da vlasti dviju država razmjenjuju informacije oko prijetnji radikalnog islamista koji se nalazi u pritvoru i očekuje podizanje optužnice.


Iz njemačkog veleposlanstva su Dnevnom avazu potvrdili da se radi na provjerama oko ovoga slučaja.




Jašarević je inače u sedam minuta dugoj video oporuci zaprijetio novim napadima na njemačkome tlu zbog njihova sudjelovanja zajedno sa Sjedinjenim Državama u ratu u Afganistanu te upozorio kako se muslimanima u BiH i regiji priprema novi pokolj.


“Amerika ima svoje saveznike. Jedan od tih saveznika je Njemačka, koja je otvoreno napala Afganistan. Objavljujem Njemačkoj novi rat. Nije novi rat, nego novu vrstu rata”, rekao je i dodao da će “zatrovati hranu i vodu”.


Video oporuka snimljena je neposredno prije napada na američko veleposlanstvo 28. listopada prošle godine a pronađeno je u mjestu Gornja Maoča, naselju koja je nastanjeno vehabijama, sljedbenicima radikalnog nesnošljivog Islama.


Mevlid Jarašević je u napadu na američko veleposlanstvo 28. listopada 2011. godine ranio jednu osobu na osiguranju, te ispalio više hitaca na zgradu. Svladan je nakon snajperskog pogotka u nogu otkada se nalazi u pritvoru.