Pušači, oprez

New York zabranio aromatizirane e-cigarete: Izazivaju probleme s plućima i smrt

P. N.

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Predsjednik SAD-a Donald Trump odlučio je pozvati na državnu zabranu ovih cigareta, ali guverner američke savezne države New York Andrew Cuomo najavio je hitnu izvršnu akciju u toj saveznoj državi.  



Nakon mnogobrojnih problema s plućima kod korisnika u SAD-u koji su znali dovesti i do smrti, savezna država New York odlučila je zabraniti prodaju aromatiziranih e-cigareta, prenosi LADBible.


Čak je i predsjednik SAD-a Donald Trump odlučio pozvati na državnu zabranu ovih cigareta, ali guverner američke savezne države New York Andrew Cuomo najavio je hitnu izvršnu akciju zbog velikih problema ponajviše kod mlađe populacije s obzirom da su oni najčešći korisnici aromatiziranih e-cigareta.


– Proizvođači e-cigareta s okusom voća i slatkiša namjerno i nesmotreno ciljaju na mlade ljude i zbog toga danas poduzimamo mjere kako bismo tome stali na kraj, rekao je u službenom priopćenju guverner savezne države New York Andrew Cuomo dodavši da su krivci i trgovine koje nesavjesno prodaju opasne proizvode mladim ljudima, a odsad će i oni biti procesuirani ukoliko nastave s prodajom.




Električne cigarete već su bile predmet rasprave u SAD-u kada je Američka uprava za hranu i lijekove objavila sigurnosno upozorenje nakon više izvješća o konvulzivnim napadima među korisnicima, a savezna država Michigan ih je zbog toga i zabranila.