Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
Velika opasnost

Neodgovorni pušači zaslužni su za posebno žalostan i glup način zagađivanja Zemlje i oceana

Foto Pixabay
Foto Pixabay
Autor:
Objavljeno: 15. rujan 2018. u 8:00 2018-09-15T08:00:00+02:00

Većina filtera nije biorazgradiva, kako mnogi pretpostavljaju, a to znači da mu treba jako puno vremena da se razgradi i nestane.

Nije tajna da su svjetski oceani u jako lošem stanju te je njihovo onečišćenje jedno od najvećih prijetnji za ljude i život na Zemlji.

Prema jednom od najboljih stručnjaka za prirodu Davidu Attenboroughu, tek je sada jasno koliko smo toga lošeg ''stavili'' u oceane, a trenutno predstavljaju veliku prijetnju, prenosi Lad Bible.

Većina oceanskog zagađenja su plastične boce i plastika općenito, a izgleda da postoji još jedna posebno štetna stvar – cigarete.

Filtera za duljinu pet maratona 

Prema podacima koje su prikupili u NGO Ocean Conservancy, od osamdesetih pa do danas, prikupljeno je oko 60 milijuna filtera cigareta, što ih čini jednom od najvećih zagađivača oceana.

Proteklu godinu prikupljeno je preko 2 milijuna filtera koji, kada bi se posložili u redu, činili bi udaljenost za pet maratona.

Većina filtera nije biorazgradiva, kako mnogi pretpostavljaju, a to znači da im treba jako puno vremena da se razgrade i nestanu.

Industrija duhana proučava alternativne načine kako bi se stalo na kraj ovim žalosnim i nadasve glupim načinima zagađenja Zemlje i njezinih oceana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.