Prazne optužbe

Nema dokaza o Obaminom prisluškivanju Trumpa

Hina

Nema nikakvog dokaza da se to dogodilo«, izjavio je u srijedu Devin Nunes, republikanski predsjednik povjerenstva za obavještajna pitanja Zastupničkog doma



WASHINGTON Zastupnici specijalizirani za obavještajna pitanja u američkom Kongresu objavili su kako ne raspolažu dokazima koji bi potkrijepili optužbe američkog predsjednika Donalda Trumpa protiv njegova prethodnika Baracka Obame vezane uz prisluškivanje.


»Nema nikakvog dokaza da se to dogodilo«, izjavio je u srijedu Devin Nunes, republikanski predsjednik povjerenstva za obavještajna pitanja Zastupničkog doma.


Na temelju rasprava koje je imao po tom pitanju, Nunes je izvijestio kako ne misli »da je došlo do stvarnog prisluškivanja Trump Towera« u New Yorku gdje je stanovao Donald Trump prije izbora.




»Do danas nisam vidio nijedan dokaz koji bi potkrijepio navode Trumpa po kojima je Barack Obama prisluškivao njega i njemu bliske osobe u Trump Toweru«, dodao je predstavnik demokrata unutar istog povjerenstva Adam Schiff na zajedničkoj novinskoj konferenciji.


U seriji tweetova 4. ožujka Trump je optužio Obamu da ga je prisluškivao prije izbora 8. studenoga.


Obama je sve demantirao ali je Trump zatražio Kongres da istraži taj slučaj.


»Jako me zabrinjava da predsjednik može iznijeti takve optužbe bez temelja«, dodao je Schiff.