Sahranjen u nazočnosti mještana i rođaka

Nekoliko stotina ljudi okupilo se na pogrebu radikalnog islamiste Nerdina Ibrića na groblju u Kučić Kuli

Hina

Ibrićeva kuća / Foto Reuters

Ibrićeva kuća / Foto Reuters

Ibrić je ubijen u ponedjeljak u napadu na policijsku postaju u Zvorniku, kada je usmrtio jednoga, a ranio dvojicu policajaca, a tijelo je, nakon sudske obdukcije, predano obitelji



Radikalni islamist ubijen u terorističkom napadu na policijsku postaju u bosanskohercegovačkom gradu Zvorniku pokopan je u četvrtak u rodnome mjestu nedaleko Zvornika u nazočnosti više stotina rođaka i mještana, dok su dvojica uhićenih vehabija predani u nadležnost Državnog odvjetništva BiH.


Na lokalnom groblju u Kučić Kuli kod Zvornika obavljen je islamski vjerski obred i pokopan 24-godišnji Nerdin Ibrić. Nazočilo je više stotina mještana Kučić Kule i susjednih sela.


Vjerski obred predvodio je imam Islamske zajednice BiH Zijad Hasanović.




Ibrić je ubijen u ponedjeljak u napadu na policijsku postaju u Zvorniku, kada je usmrtio jednoga, a ranio dvojicu policajaca, a tijelo je, nakon sudske obdukcije, predano obitelji.


Nakon dvodnevnog ispitivanja u prostorijama Državne policijske agencije (SIPA) Ibrićevi suradnici, pripadnici radikalnog vehabijskog pokreta, Kasim Mehidić i Avdulah Hasanović su večeras uz izvještaj predani Državnom odvjetništu BiH.


Mehidić je uhićen u Kalesiji. Pripadnici zajedničkog istražnog tima pretresli su stambeni objekat i ostale prostorije koje koristi, a na području Dubnice pretresene su prostorija islamskog vjerskog objekta mesdžida.


Pripadnici SIPA-e su zbog povezanosti s terorističkim napadom u Zvorniku uhitili i Hasanovića, koji je i ranije uhićivan u akciji Damask zbog sumnje da je bio pripadnik Islamske države.