Istraga optužbi za seksualno zlostavljanje

Neće biti ušutkana: Senatorica Gillibrand nastavlja borbu protiv Trumpa, njegovu objavu nazvala ”seksističkom klevetom”

Hina

Trump je oštro kritizirao Gillibrand na Twitteru u utorak. »Drugorazredna senatorica Kirsten Gillibrand, potrčko Chucka Schumera i netko tko bi ne tako davno došao u moj ured 'preklinjati' za priloge za kampanju (i tko bi sve učinio za njih), sada se u ringu bori protiv Trumpa«, napisao je

 Američka senatorica Kirsten Gillibrand uzvratila je u utorak predsjedniku Donaldu Trumpu izjavivši da neće biti ušutkana nakon što ju je napao na Twitteru jer je pozvala na istragu optužbi protiv njega za seksualno zlostavljanje i nedolično ponašanje. Šest američkih senatora, među kojima Gillibrand, rekli su da Trump treba podnijeti ostavku.

Trump je oštro kritizirao Gillibrand na Twitteru u utorak. »Drugorazredna senatorica Kirsten Gillibrand, potrčko Chucka Schumera i netko tko bi ne tako davno došao u moj ured ‘preklinjati’ za priloge za kampanju (i tko bi sve učinio za njih), sada se u ringu bori protiv Trumpa«, napisao je.


Schumer je čelnik demokrata u Senatu.Gillibrand, koja se spominjala kao moguća demokratska predsjednička kandidatkinja 2020., izjavila je da se neće povući.»Riječ je o seksističkom klevetanju kojim me se pokušava ušutkati, ali ja neću biti ušutkana po tom pitanju«, kazala je ona novinarima na tiskovnoj konferenciji.Trump nije odgovorio na eventu u Bijeloj kući kasnije u utorak na pitanje novinara kojega je zanimalo što je mislio s tim tvitom. Druge demokratske zastupnice podržale su Gillibrand, a među njima i senatorica Elizabeth Warren, također moguća kandidatkinja na izborima 2020. Više od deset žena optužuje Trumpa za spolno uznemiravanje u vrijeme prije nego je ušao u politiku.Tri žene koje optužuju Trumpa za nedolično ponašanje u ponedjeljak su pozvale Kongres da istraži slučaj.Trump odbacuje optužbe, a Bijela kuća kaže da žene lažu.Istragu je zatražilo i gotovo 60 zastupnica Demokratske stranke u pismu u ponedjeljak.