Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 2n
Sutra: 9° 9° 2n
13. studenoga 2019.
Istraga optužbi za seksualno zlostavljanje

Neće biti ušutkana: Senatorica Gillibrand nastavlja borbu protiv Trumpa, njegovu objavu nazvala ''seksističkom klevetom''

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 12. prosinac 2017. u 21:41 2017-12-12T21:41:58+01:00

Trump je oštro kritizirao Gillibrand na Twitteru u utorak. »Drugorazredna senatorica Kirsten Gillibrand, potrčko Chucka Schumera i netko tko bi ne tako davno došao u moj ured 'preklinjati' za priloge za kampanju (i tko bi sve učinio za njih), sada se u ringu bori protiv Trumpa«, napisao je

 Američka senatorica Kirsten Gillibrand uzvratila je u utorak predsjedniku Donaldu Trumpu izjavivši da neće biti ušutkana nakon što ju je napao na Twitteru jer je pozvala na istragu optužbi protiv njega za seksualno zlostavljanje i nedolično ponašanje.
Šest američkih senatora, među kojima Gillibrand, rekli su da Trump treba podnijeti ostavku.

Trump je oštro kritizirao Gillibrand na Twitteru u utorak. »Drugorazredna senatorica Kirsten Gillibrand, potrčko Chucka Schumera i netko tko bi ne tako davno došao u moj ured 'preklinjati' za priloge za kampanju (i tko bi sve učinio za njih), sada se u ringu bori protiv Trumpa«, napisao je.

Schumer je čelnik demokrata u Senatu.
Gillibrand, koja se spominjala kao moguća demokratska predsjednička kandidatkinja 2020., izjavila je da se neće povući.
»Riječ je o seksističkom klevetanju kojim me se pokušava ušutkati, ali ja neću biti ušutkana po tom pitanju«, kazala je ona novinarima na tiskovnoj konferenciji.
Trump nije odgovorio na eventu u Bijeloj kući kasnije u utorak na pitanje novinara kojega je zanimalo što je mislio s tim tvitom.

Druge demokratske zastupnice podržale su Gillibrand, a među njima i senatorica Elizabeth Warren, također moguća kandidatkinja na izborima 2020.
Više od deset žena optužuje Trumpa za spolno uznemiravanje u vrijeme prije nego je ušao u politiku.
Tri žene koje optužuju Trumpa za nedolično ponašanje u ponedjeljak su pozvale Kongres da istraži slučaj.
Trump odbacuje optužbe, a Bijela kuća kaže da žene lažu.
Istragu je zatražilo i gotovo 60 zastupnica Demokratske stranke u pismu u ponedjeljak.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.