Tužba za klevetu

Nazvao ga “silovateljem djece”: Ronioc koji je spašavao male nogometaše na Tajlandu tužio Elona Muska

Hina

Reuters

Reuters

U optužnici stoji da je Musk koristio svoj Twitter profil i elektroničku poštu upućenu medijima kako bi objavljivao lažne i klevetničke optužbe protiv Unsworta, među njima i onu o pedofiliji



Britanski ronioc koji je u srpnju pomagao u spašavanju tajlandske nogometne momčadi zatočene u spilji tužio je za klevetu Elona Muska , vlasnika tvrtki Tesla i SpaceX koji ga je na Twitteru nazvao »pedofilom«.


Vernon Unsworth tužbu je podnio na sudu u Los Angelesu i traži najmanje 75 tisuća dolara odštete i kaznene mjere o kojima će odlučiti sud.


U optužnici stoji da je Musk koristio svoj Twitter profil i elektroničku poštu upućenu medijima kako bi objavljivao lažne i klevetničke optužbe protiv Unsworta, među njima i onu o pedofiliji.




Britanac je bio dio međunarodnog tima ronioca koji je uspješno spasio 12 dječaka i njihovog 25-godišnjeg trenera iz spilje Tham Luang Nang Non na sjeveru Tajlanda.


Nogometna momčad je u spilji provela više od dva tjedna nakon što im je voda blokirala izlaz.


Unsworth je tijekom operacije kritizirao Muskovu ponudu slanja minijaturne podmornice kako bi im pomogla, nazvavši taj prijedlog »PR trikom«.


Tada je rekao da »ne postoji šansa da to uspije« i da Musk »nema nikakvu predodžbu o izgledu spilje«. Dodao je da si čelnik Tesle može »zabiti svoju podmornicu tamo gdje boli«.


Musk mu je na Twitteru odgovorio da je »pedofil«, a u komunikaciji s medijem BuzzFeed je implicirao da je silovatelj djece. Kasnije se ispričao za svoje komentare.