Izgubio se trag mladiću iz Centa

Nastavlja se potraga za talijanskim studentom nestalim pred desetak dana u Ljubljani

P. N.

Zadnji put Maran je viđen 25. ožujka, prijateljica ga je tada srela u blizini hotela u kojem je mladić odsjedao, te je upravo ona opisala kako je tada izgledao i bio odjeven



Nema novosti o Davideu Maranu ni desetak dana nakon što je prijavljen nestanak tog 26-godišnjeg talijanskog studenta iz Centa u okolici Ferrare kojem se izgubio trag u Ljubljani, gdje se nalazio radi poslijediplomskog studija iz fitokemije.


Kako javlja talijanski list Corriere della sera, istražitelji i obitelj nestalog mladića ne daju izjave. Njegovi su se rođaci naime uputili u Sloveniju kako bi pratili tijek istrage poovjerene lokalnoj policiji, a u koju je uključeno i talijansko veleposlanstvo. 


Davide Maran zadnji put je viđen 25. ožujka u zoru. Zna se kakvu je odjeću nosio, a drugi detalji nestanka ostaju nepoznanica.




Istraga se nastavlja, a popraćena je apelima na društvenim mrežama te dijeljenjem letaka na slovenskom i engleskom jeziku širom glavnog slovenskog grada.


Zadnji put Maran je viđen 25. ožujka, prijateljica ga je tada srela u blizini hotela u kojem je mladić odsjedao, te je upravo ona opisala kako je tada izgledao i bio odjeven.


S istragom surađuju i slovenski mediji, objavljujući vijesti koje bi mogle biti korisne u potrazi za Davideom Maranom.


Kako saznaje list Corriere dela sera, njegov je mobitel ugašen već danima. Potraga se  nastavlja pogotovo putem društvenih mreža, na kojima je Davide bio vrlo aktivan prije nestanka.


Objavljivao je fotografije s putovanja iz kojih je vidljiva njegova ljubav prema prirodi, a jedan članak govori o istraživanju o indijskoj konoplji nakon što je u Modeni diplomirao na području znanosti i tehnologija prerade bilja.