Uhićen 30-godišnjak koji je aktivirao ručnu bombu u noćnom klubu

Narkoman bacio granatu na mladež: Od 32 ozlijeđenih u Velikoj Kladuši troje je u teškom stanju

Ana Raić Knežević

Dijete mi ima gelere u ruci, ali za sada je stabilno rekao nam je vidno potreseni otac mladića koji je smješten u bihaćkoj bolnici nakon što je u nedjelju u ranim jutarnjim satima ranjen u eksploziji bombe koju je u noćni klub Ex u Velikoj Kladuši bacio pomahnitali Emir Pajazetović (30)



SARAJEVO Dijete mi ima gelere u ruci, ali za sada je stabilno rekao nam je vidno potreseni otac mladića koji je smješten u bihaćkoj bolnici nakon što je u nedjelju u ranim jutarnjim satima ranjen u eksploziji bombe koju je u noćni klub Ex u Velikoj Kladuši bacio pomahnitali Emir Pajazetović (30). Ukupno su u njegovom bombaškom pohodu ranjene 32 osobe, od kojih su tri u izuzetno teškom stanju.


Ova drama zbila se oko 3.30 sati kada je Pajazetović zakoturao ručnu bombu u noćni klub u kojem se nekoliko trenutaka ranije sukobio s redarima.


Naime, u popularno mjesto za izlaske kladuške, ali i hrvatske mladeži koja živi u blizini hrvatsko-bosanske granice stigao je u pratnji svoje djevojke.




Ona je, međutim, iz nekog razloga odbila da joj on kupi ulaznicu za klub već si ju je platila sama.


Svađa između njih dvoje nastavila se u i Ex-u pa su na kraju reagirali redari i izbacili 30-godišnjaka iz kluba.


On je, revoltiran zbog toga što mu se dogodilo otišao kući, da bi se nekoliko trenutaka kasnije pred klub vratio naoružan bombom.


Redari su ga još jednom pokušali spriječiti da uđe, a on je tada izvukao osigurač na bombi i bacio ju u unutrašnjost kluba.


 I dok su redari uspjeli odskočiti od ulaza gosti, a u klubu ih je u to vrijeme bilo 50-a, stradali su od eksplozije što je uslijedila.


Teško ozlijeđeni mladi ljudi nemoćno su ležali na podu kluba, dok su oni s lakšim ozljedama počeli bježati van.


O drami što se u tim trenucima događala danas su svjedočili tragovi krvi na ulazu u Ex.


Sasušene krvi bilo je i na parkiralištu kamo su odnijeli ranjene prema automobilima kako bi ih što prije prevezli u bolnice.


Dio ih je zbrinut u domu zdravlja u Velikoj Kladuši, dio u Cazinu dok su oni najteže ranjeni prevezeni u bolnicu u Bihać.


– Taj tip već godinama radi probleme. Krade po Kladuši, drogira se, a već je jednim bacio bombu na kafić, ogorčeno nam je rekla vlasnica Ex-a koja je klub iznajmila u ožujku ove godine.


 Novi vlasnici su izvjesni Damir i Dragan iz Karlovca, no njih danas u klubu nismo zatekli.


– Nikad nismo imali problema, a klub radi već deset godina. Znate s novim vlasnicima došlo je i novo osiguranje i oni nisu znali da je Emir imao zabranu ulaska već osam godina. Nisu ga prepoznali i možda nisu najbolje reagirali, rekla nam je vlasnica u nevjerici gledajući prema uništenom klubu za koji, kako nam je priznala, nije plaćala osiguranje.


Prema njezinim informacijama, čak troje gostiju, dva mladića i djevojka, u izuzetno su teškom stanju, i životi su im ugroženi.


– Nisu nam liječnici puno pričali, jer moraju raditi svoj posao. Ta i liječnike je to iznenadilo, takva teška ranjavanja u to gluho doba noći, dodao je jedan od roditelja uvjeren da će s njegovim djetetom ipak na kraju biti sve u redu. Najteže ranjeni mladić zadobio je ozljede glave.


– Izašao sam svega minutu prije nego što se to dogodilo. Moj prijatelj se na žalost nije izvukao, nervozno uvlačeći dim cigarete rekao nam je mladić iz Velike Kladuše zabrinut za sudbinu svojih prijatelja.


Policija nam je potvrdila da je  30-godišnjak koji je bacio bombu uhićen, te da je i sam u ovom incidentu ozlijeđen. No kako nisu u pitanju ozljede nastale u skloziji provjerava se što je prethodilo bombaškom napadu.