Napad na sjedište policije u Dallasu: Napadač ubijen, motiv izgubljeno skrbništvo nad sinom?

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Policija smatra da je djelovao sam, iz osobnih motiva i da nije bio povezan s teroristima



“Motiv napada još nije poznat, no zasad nismo pronašli nikakvu vezu između terorizma i sumnjive osobe”, rekao je na konferenciji za novinare kazavši kako njegova služba izravno surađuje s FBI-jem.


Jedna od eksplozivnih naprava eksplodirala je u trenutku kada ju je policijski robot pokušao ukloniti, a drugu, koja je bila podmetnuta ispod policijskog vozila, detonirali su pirotehničari. Brown je kazao kako su očevici rekli da su u incident umiješane četiri osobe, no policija vjeruje da je riječ o jednom napadaču. Nije ranjen nitko od pripadnika policije.


Brown je također kazao kako je policija odgovorila na pucnjavu iz automatskog oružja koja je dolazila iz blindiranog automobila parkiranog ispred sjedišta policije. Ondje je došlo do pucnjave, a očevici tvrde da je napadač u blindiranom vozilu i policija vjeruje da je mrtav. Njegov identitet još uvijek nije moguće potvrditi, kazao je šef policije dodavši da su svi stanovnici koji žive u okolici evakuirani. Policija još uvijek nije uspjela prići vozilu jer je osumnjičeni tvrdio da je vozilo puno eksploziva.




“Pretpostavljamo da je ista osoba pucala na sjedište zgrade policije s više različitih mjesta, zbog čega se očevicima učinilo da je riječ o više osoba”, kazao je Brown.


NOVO, 21.29 Američki policijski snajperisti ubili su u subotu muškarca koji je nekoliko sati prije napao glavno sjedište policije u Dallasu, objavile su mjesne vlasti. 


Policija smatra da je djelovao sam, iz osobnih motiva i da nije bio povezan s teroristima, objavila je policija.


Policijski snajperisti ustrijelili su ga kroz prednje staklo kombija na parkiralištu fast food restorana oko 16 kilometara južno od grada.


On je nešto poslije ponoći otvorio vatru na sjedište policije i ostavio za sobom najmanje dvije eksplozivne naprave u sportskim torbama koje su poslije eksplodirale.


U razgovoru s policijskim pregovaračima kazao je da se zove James Boulware, no njegov identitet još nije službeno potvrđen.


Motiv za napad moglo bi biti to što je izgubio skrbništvo nad svojim sinom za što je krivio vlasti, objavio je Dallas Morning News.


Boulware je već imao nekoliko kaznenih prijava, uključujući zbog napada na članove obitelji.