Uništen ured Faruka Balijagića

Napad eksplozivom na odvjetnika u BiH

Hina

U snažnoj eksploziji i požaru koji je uslijedio u petak navečer je potpuno uništen ured poznatog tuzlanskog odvjetnika, a on je dobio poruku u kojoj mu je izražena sućut zbog pogibije kolegice u Bihaću što je shvatio kao otvorenu prijetnju, izvijestili su u subotu mediji u BiH.



MOSTAR  U snažnoj eksploziji i požaru koji je uslijedio u petak navečer je potpuno uništen ured poznatog tuzlanskog odvjetnika, a on je dobio poruku u kojoj mu je izražena sućut zbog pogibije kolegice u Bihaću što je shvatio kao otvorenu prijetnju, izvijestili su u subotu mediji u BiH.


Iza 23.00 sati odjeknula je eksplozija u tuzlanskome uredu odvjetnika Faruka Balijagića, a ni brza intervencija vatrogasaca nije spriječila da posve izgori, objavio je Dnevni Avaz.


Odvjetnik je za medije potvrdio da je u petak zastupao stranke u procesu protiv poznatog kamatara iz Tuzle, ali nije mogao dovesti u vezu taj slučaj s napadom. Pri tome je naveo kako priprema »ozbiljan predmet« koji bi mogao potresti BiH, te da je povezan s jednim državnim zastupnikom čiji identitet nije otkrio.




Po Balijagićevim navodima u petak je dobio prijeteću poruku putem mobitela u kojoj mu je s nepoznatog broja izražena sućut za kolegicu Jasminu Koričić, koja je u petak ubijena u napadu u Bihaću.


Poruku je Balijagić shvatio kao prijetnju, sličnu kakvu je po njegovim riječima dobivala i državna tužiteljica Diana Kajmaković.


Po Avazovim navodima neposredno nakon eksplozije očevici su vidjeli osobu s maskirnom kapom na glavi kako dolazi s mjesta eksplozije.


Prije nekoliko godina eksplozivom je napadnuta obiteljska kuća odvjetnika Balijagića, no počinitelji nisu otkriveni.