Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 4n
Sutra: 5° 5° 4n
18. siječnja 2019.
Polemika o sigurnosti

Nakon izgreda u Bruxellesu četiri osobe će pred sud, ozlijeđen policajac

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 26. studeni 2017. u 14:01 2017-11-26T14:01:00+01:00

Na meti razbijača bile su najmanje tri trgovine, nekoliko automobila i prometne oznake, u subotu poslijepodne u samom središtu četvrti Louise, s velikim brojem trgovina i koju za vikend posjećuje velik broj ljudi

 Četiri osobe bit će izvedene pred sud nakon sukoba na prosvjedima u subotu poslijepodne u Bruxellesu koji su ponovo potaknuli polemiku o sigurnosti u prijestolnici i o postupanju redarstvenika na velikim skupovima.

Redarstvene snage, mobilizirane u velikom broju, uhitile su 71 osobu nakon tih sukoba u kojima je jedan redarstvenik ozlijeđen. Nakon provjere, tri malodobnika i punoljetna osoba »stavljeni su na raspolaganje« belgijskom pravosuđu, rekla je Ine Van Wymersch, glasnogovornica bruxelleskog državnog odvjetništva.
Policajac je u nedjelju još bio u bolnici zbog »puknuća lubanje« pošto je pogođen u glavu. Život mu nije u opasnosti, dodaje glasnogovornica.
Na meti razbijača bile su najmanje tri trgovine, nekoliko automobila i prometne oznake, u subotu poslijepodne u samom središtu četvrti Louise, s velikim brojem trgovina i koju za vikend posjećuje velik broj ljudi.

Skupina tridesetak ljudi odvojila se od prosvjednika protiv ropstva u Libiji koji su se primicali kraju i počeli uništavati trgovine, navodi policija.
Ovo je treći put u dva tjedna da u središtu Bruxellesa izbijaju sukobi.
Ovi izgredi su potaknuli polemiku o sigurnosti u prijestolnici i postupanju policije na velikim skupovima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka